zaterdag 8 februari 2014

2-ingrediënten pannenkoekjes, glutenvrij!

Ik had al eens eerder gehoord van banaan/ei pannenkoeken. Ideaal want zó klaar! Het is echt alleen 1 ei en 1 (liefst goed rijpe) banaan wat je nodig hebt.

Je prakt de banaan tot hij veranderd is in een klef papje. Vervolgens het eitje erdoor mengen. Bakboter in een pannetje met anti-aanbaklaag en dan het mensel erin. Ik heb hiervoor een sauslepel (juslepel) gebruikt en er een soort 3-in-de-pan van gemaakt. Dit omdat het niet helemaal de stevigheid van een gewone pannekoek haalt, en de kleinere exemplaren beter om te draaien zijn.

Ik heb na de 1e 3 pannenkoekjes een scheutje karnemelk toegevoegd en een half handje bloem. Gewoon om uit te testen wat het verschil was èn om er ietsje meer van te maken. Dit maakte niet veel verschil in uiterlijk of smaak. Alleen zijn ze dan natuurlijk niet meer glutenvrij.

De kinderen vonden het een succes! Zowel het maken als het opeten was een feest, met name voor de jongste (3) die met beide onderdelen goed geholpen heeft ;)

De smaak komt in de buurt van gebakken banaan, niet verkeerd dus, wat mij betreft.

Leuk ook om te variëren met rozijntjes e.d.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten